Rosie & Moussa

Film Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosie’s papa, die al een tijdje niet meer thuis kwam...

Rosie & Moussa is een jeugdfilm van Dorothée Van Den Berghe gebaseerd op de kinderboeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grootstad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Je kan er spelen, dromen en op-en-top kind zijn.

Meer info over de film:
https://professionals.jeugdfilm.be/blog/op-de-set-bij-rosie-and-moussa

https://professionals.jeugdfilm.be/blog/rosie-and-moussa-kinderen-op-avontuur-in-de-stad


ROSIE EN MOUSSA: de workshop

Een Vlaamse film die zich helemaal in Brussel afspeelt, elk ketje moet de kans krijgen dat te zien. Daarom sloegen verschillende Brusselse cultuurhuizen de handen in elkaar.

Speciaal voor deze gelegenheid kunnen leerlingen de film komen kijken in de gloednieuwe zalen van Cinema Palace in het hartje van de stad. Na de filmvertoning gaan de leerlingen op een creatieve manier aan de slag met het materiaal uit de film. Vanuit de wereld van Rosie & Moussa denken we samen na over hoe we Brussel op een positieve manier kunnen verbeelden en vormgeven. We zetten sterk in op de kracht van verbeelding en de impact ervan op onze realiteit.

Leerkrachten ontvangen op voorhand de educatieve lesmap waarmee ze de leerlingen al kunnen warm maken voor het bioscoopbezoek.

De workshop heeft plaats in de klas of in het GC in de week dat de film wordt vertoond of de week erna (week van 15/10 of 22/10 en week van 4/12). Exacte datum en uur worden in overleg met KVS vastgelegd in september.

Er kan enkel voor deze film gereserveerd worden in combinatie met de workshop!

ORGANISATIE De Brusselse Gemeenschapscentra, KVS en Cinema Palace. Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Credits

Dorothée van den Berghe, België, 2018, 92', Nederlands gesproken

CAST Savannah Vandendriessche (Rosie), Imad Borji (Moussa), Ruth Beeckmans (mama Rosie), Titus de Voogdt (papa Rosie), Damiaan De Schrijver (Meneer Tak), Katelijne Damen (Mevrouw Hemelrijk), Bert Haelvoet (oom Joris) en Mourade Zeguendi (oom Ibrahim)

Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Prijs:  € 5.00 per leerling
In deze prijs is de filmvertoning, de workshop in de klas / het GC en de educatieve lesmap inbegrepen.

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Rosie & Moussa - persdossier web.pdf
 rosie en moussa lesmap.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 15.10.2019 10:00 - 11:40 Cinema Pluche (Broeke 64, 9999 Schapleure) volzet
wo 04.12.2019 10:00 - 11:40 Cinema Pluche (Broeke 64, 9999 Schapleure) volzet