What Will People Say

Film De 16-jarige Nisha leeft een dubbelleven. Thuis bij haar familie is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar als ze met haar vrienden is, is ze een doodnormale Noorse tiener. Als haar vader haar met haar vriend in bed betrapt, botsen haar twee werelden plots. Om een voorbeeld te geven besluiten haar ouders haar te ontvoeren en haar bij familie in Pakistan onder te brengen. Hier, in een land waar ze nog nooit is geweest, is ze gedwongen zich aan te passen aan de cultuur van haar ouders.

Met hulp van een sterk debuterende hoofdrolspeler maakt regisseur Iram Haq invoelbaar hoe scherp een gespleten cultuur kan snijden. Aan de ene kant het vrije leven dat iedere opgroeiende tiener in Europa wil, aan de andere kant de ouders die zich naar een betere toekomst hebben geknokt en niet zomaar hun tradities willen loslaten. Een leven vol botsingen, kloven en pijnpunten. Zie daar nog maar eens je eigen weg in te vinden.

Deze film zal herkenbaar zijn voor allochtone jongeren die opgroeien tussen twee culturen en een strengere opvoeding ervaren of zelf ook vaak verscheurende keuzes moeten maken tussen familie en hun peers. De film zal ook veel reacties losmaken, omwille van het extreme gedrag van de vader van Nisha in de film. We tippen je als leerkracht de film zélf op voorhand te bekijken (bioscooprelease op 13/6/18) en tijd te voorzien voor een goede nabespreking!

Thema(s): Gezin en familie, identiteit (ik en de wereld), mishandeling, multiculturele samenleving, onderdrukking, weerbaarheid, volwassen worden, religie.


Bij deze film hoort een lesmap.


Credits

Iram Haq Noorwegen, 2017, 106’, Noors en Urdu gesproken, Nl ondertiteld

Doelgroep(en):
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
wo 11.03.2020 10:00 - 11:45 Cinema Pluche (Broeke 64, 9999 Schapleure) 138 Log in om te kunnen reserveren